Beste mensen

Heyy,  ik ben Elif. Ik zit nu in de 1ste klas. Het is best wel leuk op school. Ook wel lastig, maar oke. Dit is dus mijn blogsite. Ik zal mijn best doen om elke week 1 artikel te plaatsen. Het is wel de eerste keer dat ik een blog maak. Dus als ik fouten maak, zou u/jij het op een positieve manier in de comments willen laten weten.

 

Veel leesplezier...

Groetjess Elif

STOP MET ROKEN !!!!!

Weet je eigenlijk wel hoe erg slecht roken voor je is!?!? Eigenlijk weten de meeste ouderen het al, maar toch doen ze het. Bij deze blog zal ik jullie niet vertellen waarom het slecht is, maar wat het voordeel is aan het stoppen en wat er allemaal in een sigaret zit. Ik vertel niet over wat er slecht an is omdat iedereen dat toch al weet.

 

De voordelen van stoppen met roken zijn :

1.  Je hebt dan een betere conditie.

2.  Je houd ook meer geld over. Want als je verslaafd raakt aan roken kost dat je een hele boel.

3.  Alles zal veel beter gaan smaken.

4.  Je zal een mooier huid hebben.

5.  Je zal ook veel mooiere / schone tanden hebben.

6.  Een vrisse adem. (Je adem zal niet meer zo vreselijk stinken.)

7. Je zal een veel beter humeur hebben. Bijvoorbeeld als je de bus mist zal je niet meet zo boos zijn.

8.  En als laatste je zal veel ouder worden dus ook veel meer verjaardagsfeestjes kunnen geven.

in een sigaret zit een hele boel chemische stoffen, meer dan 4000. 250 ervan zijn schadelijk en van minstens 50 ervan kan je kanker krijgen. 

 

Ik zelf zou nooit roken. Als je wwt dat iets slecht voor je is en het vervolgens toch gebruikt is het hetzelfze als zelfmoord. NIET DOEN DUS !!!!

 

Iphone X

Wat een onschuldige video had moeten worden, betekend nu het einde van het werk van der vader. Dat overkwam de Amerikaanse Brooke Amelia Peterson. 

Amelia nam in de kantine van Apple een video op over de iPhone X. De telefoon was van haar vader die meewerkte aan het ontwikkelen van de iPhone X. In het filmpje liet Amelia een paar nieuwe functies van de nieuwe telefoon zien. Deze werd al snel viral door de hele wereld. 

'Door het filmpje had er veel gevoelige informatie kunnen uitlekken' zegt Apple. Het bedrijf vroeg haar meteen de video van youtube te kunnen zetten. In heer volgende video vertelde Amelia dat haar vader is ontslagen uit Apple door de video. Volgens Apple mogen werknemers pruducten die nog niet zijn uitgebracht niet op beeld verspreiden, Zo staat het in de regels van het bedrijf.

 

Mijn eigen mening is dat Apple te overdreven doet. Ze konden de vader van Amelia hoogstens een waarschuwing of 1 malig loonsverlaging. En dat Amelia het op youtube had gezet heeft niks met haar vader te maken. 

s'Nachts je telefoon opladen.

Heb jij het ook? Dat jij je telefoon of tablet oplaad in de avond. Het klinkt eigenlijk best wel logisch toch? Maar het kan ook heel erg gevaarlijk zijn. Steeds vaker ontstaat brand door laders en accu's.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars te kom. 50% van de woningbranden ontstaat doordat er iets mis gaat met elektronische apparaten, bleek uit het onderzoek van de Verzekeraars.

Volgens brand-experts kun je beter geen stekkers in het stopcontact laten als je gaat slapen of weg gaat van huis. Ook is het beter om de stekker meteen uit het stopcontact te halen als de telefoon volledig is opgeladen. Verder geven ze het advies om goedkope opladers niet te gebruiken. Vorig jaar nog verbood de  NVWA de verkoop van 24 soorten opladers vanwege brandgevaar.

 Zelf vind ik het best wel jammer, omdat ik ook bijna altijd mijn telefoon in de avond oplaad. Het zou veel fijner zijn als er laders waren die vanzelf gingen stoppen als je batterij volledig opgeladen was.